۱۴۰۱/۴/۲۱ - 10:35
http://local.dlpirib.ir?1929fdf4130771

با موافقت نمایندگان؛

مجلس از عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری تفحص می کند

نمایندگان مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادر تخصصی کشاورزی موافقت کردند.

مجلس از عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری تفحص می کند-معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما
به گزارش خبرنگار معاونت حقوقی و امور مجلس صدا و سیما؛ در جلسه علنی امروز سه شنبه 21 تیرماه مجلس، عبدالجلال ایری تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی را مطرح کرد؛ بعد از توضیحات ایری نماینده کردکوی، نمایندگان مجلس موافقت کردند که این تحقیق و تفحص انجام شود.

محورهای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی به شرح زیر است:

۱- ابهام در مدیریت امور ماهیان خاویاری استان گلستان

۲- چرا میزان تولید ماهیان خاویاری در استان گلستان طی سی سال اخیر از ۳۰ تن در سال به ۳۰ کیلوگرم رسیده است

۳- ابهام در نحوه فروش اموال و املاک

۴- ابهام در مبالغ پرداختی به شرکتهای تعاونی باز خرید شده است

۵- ابهام در جذب نیروهای جدید

۶- تعلل و تاخیر در پرداخت پول صیادان خاویاری

۷- ابهام در نحوه تحویل و فروش ماهیان خاویاری

اعظمی در ادامه یادآور شد: هم اکنون هر کیلو خاویار 22 میلیون تومان است ضمن اینکه در گذشته تولیدات این بخش 1800 تن بوده اما الان تولیدات این بخش ناچیز است و بهانه‌های این شرکت قابل قبول نیست چرا که کشورهای همسایه به نحو مطلوب از این محصول برداشت می‌کنند، همچنین تعداد کارگران این حوزه از 5 هزار نفر به کمتر از 100 نفر کاهش یافته که به معنای بیکاری و نشان‌دهنده ضعف مدیریت در این بخش است.

عبدالجلال ایری به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی گفت: خاویار از جمله تولیدات مختص آب‌های دریای خزر است اما متأسفانه با سوء مدیریت‌ها به گونه‌ای اقدام شد که هیچ‌گونه اعداد و ارقامی که همکارانمان در مورد آن اشاره کردند که بالای هزار تن در سال تولید می‌شود، وجود ندارد در حالی که اگر رقم آن را در شرایط موجود بخواهیم به هزار تن تبدیل کنیم هر کیلو خاویار در داخل کشور 22 میلیون تن و اعداد و ارقام صادرات آن به خارج از کشور بسیار وحشتناک و درآمد بسیار بالایی است که در این رابطه به ضعف‌های مدیریتی بسیار شدید توجه نمی‌شود.

نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز، گمیشان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در یک استان ما مدیری را داریم که هیچ‌گونه تغییر و تحولی را در ساختارهای مدیریتی این مجموعه‌ها ایجاد نکرد و حتی بیش از 5 هزار نیروی انسانی در 32 شرکت قانونی را بعد از بازخرید کردن تبدیل به 4 شرکت تعاونی کرده و این اقدام خروجی سوء مدیریتی است که به تخصص و توان مدیریتی توجه نشده است.

وی افزود: انتظار داریم و تأکید می‌کنیم که بدون توجه به ساختارهای تولیدی کشور که خاوریار می‌تواند چه تأثیر اساسی در وضعیت درآمدهای ارزی در شرایطی که ما با بحران مدیریتی به لحاظ ساختارهای تحریمی مواجه هستیم چه اتفاق بزرگی می‌تواند در کشور رخ دهد اما متأسفانه توجه چندانی به ماهیان خاویاری نشده و علیرغم اینکه بستر محیطی و جغرافیایی برای تولید ماهیان خاویاری از طرف روسیه، قزاقستان و کشورهای حاشیه شمالی دریای خزر را داریم اما ما بسترهای تولید را به روی خودمان بستیم و هیچ‌گونه درآمدی از منابع خاویاری نداریم.

ایری یادآور شد: تنها کاری که توانستیم بکنیم این است که 5 هزار نیروی انسانی را بیکار کردیم بدون اینکه برای آنها شغل و درآمدی ایجاد کرده باشیم؛ ما هیچ‌گونه منابع درآمدی که می‌توانست به لحاظ بهبود مدیریتی انجام شود، انجام ندادیم و حتی این اتفاق علیرغم تصویب بسیاری از قوانین مورد توجه قرار نگرفت در حالی که کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان برای حفظ ماهیان خاویاری سهمیه‌ای را در نظر گرفتند اما متأسفانه ما در حال حاضر با اعداد و ارقامی مواجه هستیم که وقتی آنالیز تولیدی حداقل 400 شرکت تعاونی را بررسی می‌کنیم، وضعیت اعداد و ارقام بسیار وحشتناک است و همچنین در مورد میزان تولید ماهیان خاویاری در طول مدت پیروزی انقلاب اسلامی از سال 57 تا 84 و از 84 تا 93 و پس از آن آمارها بیانگر این است که تولید ماهیان خاویاری در پیروزی انقلاب تا سال 84، 31 هزار و 720 تن و همچنین تولید خاویار 4 هزار و 888 تن بوده که بعد از سال 84 این عدد از یک هزار تن به هزار و 116 تن و همچنین تولید خاویار به 94 تن رسیده است و در مورد آمار از سال 95 تاکنون آماری وجود ندارد و می‌گویند تولیدمان صفر بوده است.


 




واژگان کلیدی :