به گزارش خبرنگار
معاونت حقوقی و امورمجلس صداوسیما، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز طرح دو فوریتی قانون اصلاح تبصره ۱ و ۲ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را بررسی و مواد 2 تا 5 آن را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، تبصره ۲ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی به شرح زیر اصلاح می شود:
جلسات شورا حداقل سه ماه قبل از شروع سال زراعی و به منظور تعیین قیمت تضمینی محصولات تحت پوشش این قانون تشکیل و قیمت ها حداکثر تا آخر تیر ماه به هیئت دولت ارائه می شود.
جلسات ضروری در این خصوص و سایر موضوعات مندرج در این تبصره به درخواست وزیر جهادکشاورزی و یا رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود. تصمیمات شورا با رای گیری و کسب حداکثر آرا قابلیت اجرایی دارد.
دولت موظف است قیمت های مصوب شورای موضوع تبصره ۱ را حداکثر تا ۱۵ شهریور ماه هر سال و سایر مصوبات شورا را حداکثر تا ۱۵ روز پس از ارسال از طرف شورا از طریق رسانه ها اعلان عمومی نماید.
بر اساس ماده ۳ این طرح، تبصره ۴ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی به شرح زیر اصلاح می شود:
به منظور جلوگیری از هرگونه معامله سلف و پرداخت به موقع قیمت محصولات خریداری شده از کشاورزان، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است اعتبارات پیش بینی شده مربوط به خرید تضمینی محصولات کشاورزی را در قالب بودجه سالانه هم زمان با خرید محصولات مذکور صد در صد تخصیص دهد.
بر اساس ماده ۴ این طرح، تبصره ۶ ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی حذف می شود.
بر اساس ماده ۵ این طرح، تبصره ۸ به ماده واحده قانون الحاق می شود که بر اساس آن در ماده ۳۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دو دولت، عبارت «قیمت خرید محصولات کشاورزی مشمول قانون خرید تضمینی با در نظر گرفتن قیمت تمام شده اعم از هزینه های تولید در هر محصول و سود متعارف و معقول همه ساله توسط شورای اقتصاد تعیین و برای اجرا ابلاغ می شود» حذف می شود.
واژگان کلیدی :