احمد دنیا مالی نماینده مردم انزلی و عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار
معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما در خصوص افزیش مالیات دربودجه سال آینده گفت: در کشور مالیات بطور کامل از اقشار حقوق بگیر دریافت می شود اما دربخش مالیات از برخی شرکتها و اشخاص شاهد فرار مالیاتی هستیم که باید مانند بسیاری از کشورها مکانیزمی طراحی شود تا مالیات از همه دریافت شود.
وی تاکید کرد: بسیاری از شرکت های حقوقی و اشخاص حقیقی که در حجم انبوهی کار می کنند ،مالیات پرداخت نمی کنند چون سیستم مالیاتی کشور هنوز ممیز محور بوده و این روش در عین آنکه بسیار کند عمل می کند امکان فساد اداری را به همراه دارد.
عضو کمیسیون تلفیق در مورد ساز و کار دولت برای جلوگیری از فرار مالیاتی افزود: زمان زیادی است که وزارت اقتصاد و دارایی نرم افزار برای دریافت مکانیزه مالیات تهیه کرده کما اینکه اظهارنامه ها بصورت مکانیزه دریافت می شود.
نماینده بندر انزلی تصریح کرد: اعتقاد داریم که سیستم در مورد دریافت مالیات باید مکانیزه باشد یعنی وقتی صورت حسابی در فروشگاهی پراخت ،وفاکتور صادر می شود باید 9 در صد ارزش افزوده بطور مستقیم وارد سیتسم مالیاتی کشور شود.
وی با اشاره به اینکه باید اتکا به نفت را در بودجه کاهش دهیم واز فرار مالیاتی جلو گیری کنیم گفت: ممیز محوربودن سیستم دریافت مالیات امکان فرار مالیاتی را به دنبال دارد ،بر فرض یک شرکت حقوقی که باید 50 میلیارد تومان مالیات بدهد با 1 یک میلیارد هزینه ،می تواند مالیات خود را به 5 میلیارد کاهش دهد که این اقدام نشان دهنده فساد اداری در سیستم ممیز محور است لذا وقتی سیستمی وجود داشته باشد فساد از بین می رود وتمام مستندات بر اساس نرم افزار مد نظر قرارمی گیرد.
عضو کمیسیون عمران گفت: قطعا دولت در طول یکسال نمی تواند جلوی فرار مالیاتی را بگیرد اما هر اقدامی که دولت در این راستا داشته باشد مجلس از آن حمایت می کند.
واژگان کلیدی :