ارائه خدمات حقوقی معاضدتی برای شهروندان
رئیس کانون وکلای مرکز گفت: شهروندانی که توانایی پرداخت هزینه های دادرسی و گرفتن وکیل را ندارند، می توانند از خدمات حقوقی معاضدتی بهره مند شوند.
به گزارش معاونت حقوقی و امور مجلس ، دکتر جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای مرکز با حضور در برنامه سیمای خانواده شبکه یک گفت: اساساً امروزه علم حقوق به ویژه وکالت دادگستری یک حرفه و علم فوق العاده پیچیده است. حجم انبوهی از قوانین و مقررات در هر کشوری وجود دارد که حاکم بر هر دعوا است که از نظر موضوع متفاوت هم هست.
وی ادامه داد: طبیعی است که اگر فردی دانش و تجربه این کار را نداشته باشد، نمی تواند به درستی از خودش دفاع کند. ضمن آن که شهروندان باید توجه داشته باشند که این مسائل کاملاً فنی و تخصصی است و در توان مردم عادی جامعه نیست و از این رو مردم باید دعاوی خود را به وکلا بسپارند.
مالکی در پاسخ به این سوال که مردم شاید از نظر مالی توانایی سپردن پرونده های قضایی خود را به وکلا نداشته باشند گفت: برای ارائه خدمات وکالتی به این دست از شهروندان در کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور، اداره معاضدت قضایی وجود دارد که وظیفه این اداره ارائه خدمات مشاوره و وکالت معاضدتی است.
رئیس کانون وکلای مرکز اظهار داشت: افرادی که توانایی مالی گرفتن وکیل و یا حتی هزینه های دادرسی را ندارند با مراجعه به این ادارات تقاضای وکیل معاضدتی می کنند که پس از بررسی و محرز شدن عدم توانایی مالی فرد، مرکز بدون دریافت هزینه ای وکیل را در اختیار آنها قرار می دهد.
وی ارائه خدمات حقوقی کانون وکلا به شهروندان را به 3 بخش تقسیم کرد: اول مشاوره و راهنمایی حقوقی به صورت حضوری در دادسراها و غیر حضوری به صورت تلفنی، دوم وکالت معاضدتی که فقط پرونده های حقوقی عموم شهروندان را پیگیری می کند و سومین بخش کلینیک حقوق شهروندی می باشد که ارائه دهنده خدمات تخصصی حقوقی و کیفری با محوریت حقوق زنان، کودکان، محیط زیست، ثمن ها (مردم نهادها) و معلولان و توان خواهان می باشد.
مالکی با اشاره به مغفول ماندن افزایش آگاهی حقوقی در جامعه گفت: متاسفانه دولت ها این موضوع را جدی نگرفته اند، در حالی که کشورهای توسعه یافته میلیاردها دلار بودجه برای ارتقای سطح اگاهی های حقوقی و انتشار آنها از طریق رسانه ها اختصاص می دهند.
رئیس کانون وکلای مرکز در بخش پایانی صحبت های خود از نقش این کانون برای افزایش سطح آگاهی های حقوقی برای مردم گفت و اظهار داشت: ما در 2 بخش و به صورت مستمر این کار را پیگیر هستیم. ابتدا در حوزه روابط عمومی کانون وکلا معمولا به تناوب کلیپ های آموزشی در فضای مجازی منتشر می کنیم که به حقوق اولیه مردم می پردازد. ثانیاً در کلینیک حقوق شهروندی به تناوب آموزش های حقوقی به شهروندانی که مراجعه می کنند، ارائه می دهیم. ما به این رسالت عمل می کنیم و امیدوار هستیم دوستان ما در دولت و حاکمیت نیز در راستای اصل سوم قانون اساسی در این زمینه فعال تر عمل کنند.