معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما

تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۶/۲۲
رسانه‌ملی‌ در مسیرحسین علیه السلام
برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگویی بر نقش اثرگذار صداوسیما در برپایی هرچه باشکوهتر راهپیمایی عظیم اربعین تاکید کردند و خواهان ادامه این روند در سال های آتی شدند.

رسانه‌ملی‌ در مسیرحسین علیه السلام-معاونت حقوقی و امورمجلس صداوسیما

به گزارش خبرنگار معاونت حقوقی و امور مجلس صدا و سیما؛ راهپیمایی اربعین حسینی، امسال همچون سال‌های گذشته و البته باشکوه‌تر برگزار شد. آیینی که ابعاد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن، از جنبه‌های مختلف دینی و اعتقادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای و حتی امنیتی، انتظامی و وضعیت خدمات‌رسانی و بهداشتی، درخور ارزیابی است.

بی‌تردید در برگزاری باشکوه این آیین که نماد اجرای راهبردی شعائر دینی و فرهنگی و نشان‌دهنده تعامل و همکاری بسیاری از نهادها، دستگاه‌ها و سازمان‌هاست، نمی‌توان به‌سادگی از نقش مؤثر و حضور کارآمد و فعالانه سازمان صداوسیما عبور کرد. رسانه‌ملی از هفته‌ها قبل از اربعین، با برنامه‌ریزی دقیق، مدیریت منابع، تجهیز ظرفیت‌های سخت و نرم و بسیج همه امکانات ملی به‌ویژه مراکز استانی در مسیر راهپیمایی، امسال توانست فصل خوبی از اقدامات، فعالیت‌ها و توان هنری و رسانه‌ای خود در به تصویرکشیدن ابعاد مختلف این مراسم را به نمایش بگذارد. با نمایندگان مجلس در این باره صحبت شد که در ذیل می‌خوانید.

روح‌ا... عباسپور، نماینده قزوین و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن: اربعین به‌‌رغم بغض و حسادت رسانه‌های بیگانه به فضل الهی تاثیرات خود را در عرصه بین‌المللی می‌گذارد. مدیریت کشور امسال بسیار عالی بود. به‌خصوص پوشش رسانه‌ای صداوسیما در این زمینه بسیار خوب عمل کرد. همه این اتفاق‌های بزرگ بدون اقدام صداوسیما و اطلاع‌رسانی‌ها و هدایت‌های این رسانه، شدنی نبود. اطلاع‌رسانی لحظه‌به‌لحظه از وضعیت مرزهای مهران، شلمچه، چذابه، خسروی، ایرانشهر و... و هدایت زائران اربعین به مرزهای مختلف برای تسهیل در سفر، از اقدامات جالب رسانه‌ملی بود و نقش عظیمی را صداوسیما در زمینه هرچه بهتر برگزار شدن این اجتماع جهانی داشته است. همچنین رادیو اربعین که به پوشش شبانه‌روزی راهپیمایی اربعین پرداخت، تاثیر خیلی خوبی بر زائران اباعبدا... الحسین(ع) داشت.
     
سیر تبیین

​​​​​​​حجت‌الاسلام حسن نوروزی، نماینده تهران و نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی: صداوسیما از طریق برنامه‌ها و گزارش‌هایی که شبانه‌روز از شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون پخش کرد، به نوعی مشوق مردم برای حضور در راهپیمایی و زیارت بود. سیر گزارش‌ها و سیر تبیین موضوع خیلی عالی بود و تاثیر خاص خودش  را داشت و مردم را حسابی در متن اربعین قرار داد.

علی حدادی، نماینده البرز و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها: حرکت امسال صداوسیما، حرکت خوبی بود. هم به جهت آگاهی‌دهی و آگاهی‌سازی حرکت خوبی انجام داد و هم شیوه‌ها، روش‌ها و بحث‌های مختلف، از جمله اطلاع‌رسانی به موقع و به لحظه صورت گرفت. صدا و سیما نیز چه قبل از اربعین و چه در طول مدت برگزاری این اجتماع بزرگ، مشارکت و اطلاع رسانی‌های به‌موقعی داشت. برنامه‌های خوب و متنوعی پخش شد و از نظر ما، صدا و سیما نمره خوبی در ارتباط با مراسم اربعین امسال گرفت.

پرویز اوسطی، نماینده کردستان و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی: امسال صدا و سیما در خصوص موضوع اربعین، خیلی خوب عمل کرد و واقعا در تراز اربعین امسال، صداوسیما هم در بحث اطلاع رسانی و هم پوشش خبری مناسب، برنامه‌های بسیار خوبی تدارک دیده بود و آن حالت مستمر گذشته را نداشت. استفاده از مجریان توانمند دربرنامه از دیگر دستاوردها بود و به نظرم صداوسیمای کشور دراین زمینه خیلی‌خوب عمل کرد. به‌خصوص صداوسیمای استان‌های‌مرزی مثل خوزستان، کرمانشاه، ایلام، کردستان و آذربایجان‌غربی.

عفت شریعتی، نماینده کرمان و عضو کمیسیون اقتصادی: رسانه ملی بسیار خوب عمل کرد و مردمی که به هر حال توفیق حضور در این اجتماع بزرگ و زیارت حرم را نداشتند، از طریق رسانه ملی اتصال معنوی خودشان را با کربلا، نجف، سامرا و کاظمین برقرار کردند. از رسانه ملی برای اقدام خوب‌شان در ایام اربعین حسینی تشکر می‌کنیم.

مالک شریعتی، نماینده تهران و عضو کمیسیون‌های انرژی و تلفیق برنامه هفتم: به‌نظرم صدا و سیما مرجعیت خود را برای مراجعه زائران امام حسین(ع) در اربعین نشان داد و اطلاعیه‌هایی که دستگاه‌های ذی‌ربط، چه آنهایی که متمرکز با ستاد مرکزی کار می‌کردند و چه دستگاه‌ها و ارگان‌هایی که خدمات‌دهی داشتند، از طریق بخش‌های مختلف اخبار به کمک زائران آمد. امکان بسیار خوبی که چندسال است راه افتاده، رادیو اربعین است که با این اقدام مرجعیت رسانه ملی به منصه ظهور رسید. این فعالیت‌ها و اقدامات صداوسیما در طول برگزاری مراسم اربعین توانست کمک کند به این‌که هم مردم از خدمات ارائه شده و تمرکزی که در بعضی از مرزها بود مطلع شوند و بتوانند بهترین مسیر را برای تردد انتخاب کنند و هم مسئولان را از مشکلاتی که مردم با آن مواجهند مطلع می‌کرد تا سریع‌تر مشکل را رفع کنند.

رحیم زارع، نماینده فارس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات: رادیو اربعین یک ایده و خلاقیت بسیار خوبی است که در این ایام فعالیت دارد. قبلا هم به‌طورکتبی از رئیس صداوسیما بابت راه‌اندازی این رادیو و پوشش گسترده و اطلاع رسانی به‌موقع و دقیقی که از این مراسم انجام می‌دهد و همچنین احساسات مردم را برمی‌انگیزد، تشکر کرده‌ام. امسال در مجموع هم اطلاع‌رسانی در رادیو خوب بود و هم در تلویزیون و شبکه‌های سیما.
     
صحنه‌های بی‌بدیل

کیومرت سرمدی‌واله، نماینده همدان و عضو کمیسیون اجتماعی: خوشبختانه اتفاقات بسیارخوبی هم در تعداد شرکت‌کنندگان، مخصوصا زائران جمهوری اسلامی ایران افتاد و هم خدماتی که در زمینه‌های مختلف داشتیم. احساس می کنم رسانه‌های ما مخصوصا در راس آنها، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در بحث اطلاع رسانی، پوشش خبرها و نمایش صحنه‌های بی‌بدیل و زیبایی که مردم، چه ایرانی و چه مسلمانان سایر نقاط دنیا به نمایش می‌گذاشتند، بسیار خوب به آن پرداخته شد. صداوسیما در ایجاد جو معنوی و شور و شوق حماسی که مردم باید برای شرکت در اربعین می‌داشتند، نقش بسیار مهم و موثری ایفا کرد و کارنامه مثبت و نمره قابل قبولی از این موضوع گرفت.

علی اکبر کریمی، نماینده مرکزی و عضو کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی: در مناسبت اربعین که خیل عظیم میلیونی در این برنامه معنوی مشارکت دارند، قطعا حوزه رسانه و اطلاع‌رسانی، نقش و سهم بسیار پررنگی در رونق این مراسم و هدایت مخاطبان آن دارد. رسانه ملی چه در حوزه تصویری و چه در حوزه صدا، به ویژه رادیو اربعین که شبانه‌روزی ویژه مناسبت اربعین و این سفر معنوی فعالیت می‌کرد، تلاش بسیار ارزنده‌ای داشت. ارائه راهنمایی‌های به‌موقع به زوار و مسافرین و پیگیری مسائل و مشکلات‌شان از سوی مسئولین و ارائه گزارش‌های خوب از این سفر معنوی، از کارهای ارزنده‌ رسانه ملی بود. هر قدر در حوزه رسانه و اطلاع‌رسانی این نوع برنامه‌ها تلاش شود، قطعا می‌تواند به افزایش بهبود این سفر و فضای معنوی آن کمک کند. ضمن آن که پخش سخنرانی‌ها، نوحه‌ها، مداحی‌ها که غالب زوار در حین راهپیمایی به همراه داشتند و استفاده می‌کردند، نشان‌دهنده ارتباط تنگاتنگ و مخاطب گسترده حوزه‌های مختلف رسانه ملی به مناسبت اربعین بود که جای قدردانی و تشکر دارد.

اله‌وردی دهقانی، نماینده آذربایجان شرقی و دبیر اول کمیسیون صنایع و معادن: صدا و سیما مخصوصا رئیس صدا و سیما جناب آقای دکتر جبلی و معاونت‌های محترم و کسانی که در این واقعه تاریخی بزرگی که اتفاق افتاد سهم بسیار بزرگی داشتند. مخصوصا خبرنگاران که در واقع در صف و میدان عمل بودند. واقعه کربلا و اربعین یک مساله واقعا بسیار مهم و الهام‌بخش و تاریخ‌ساز است و مردم عزیز کشورمان و مردم عراق سنگ تمام گذاشتند. تبیین صحیح اهداف اربعین و مکتب عاشورا و امام‌حسین(ع) و گسترش آموزه‌های این واقعه بزرگ تاریخی کربلا، توسط صدا و سیما و رسانه‌ها در حقیقت اتفاق خواهد افتاد. از این جهت، استفاده از نظرات کارشناسان و تاریخ‌نگاران و در واقع اندیشمندان اسلامی، کار بزرگی به شمار می‌رفت که بر دوش صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود. رسانه ملی نه در این سال، بلکه در سال‌های گذشته هم کارهای بزرگ و خوبی را در زمینه اربعین انجام داد.