معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما

تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۳/۱۱
آسيب شناسي اشاعه حقوق شهروندي از طريق رسانه هاي جمعي
در این پژوهش پیرامون تـأثير اسـتفاده از رسـانه هـاي داخلي (تلويزيون، راديو و مطبوعات) بر آگاهي افراد از حقوق شهروندي خـود، مورد بررسی قرار گرفته است

آسيب شناسي اشاعه حقوق شهروندي از طريق رسانه هاي جمعي







رسانه هاي گروهي بدلايل مختلف ازجمله ضعف در جلب رضـايت و اعتمـاد مخاطبـان، سهم اندكي در آموزش حقوق شهروندي به شهروندان دارند، لذا منبع آموزشـي افـراد در زمينه حقوق و تكاليف شهروندي در شهر تهران، رسانه هاي داخلي نيستند و آن را بايد در جاي ديگري مانند مدارس، دانشگاه ها، رسانه هاي خارجي و رسـانه هـاي محيطـي (مثـل بيلبوردها، ديوارنوشته ها و ...) و ارتباطـات ميـان فـردي جسـتجو كـرد.

بعبـارت ديگـر، رسانه هاي جمعي تاكنون تأثير قابل توجهي برآگاهي شهروندان تهران از حقوق شهروندي نداشته اند، و لازم است اين نقش آنها مورد بازبيني قرار گرفته، و تقويت شود.

براي بررسي بيشتر، مطالعه و پژوهشي پيرامون موضوع تـأثير اسـتفاده از رسـانه هـاي داخلي (تلويزيون، راديو و مطبوعات) بر آگاهي افراد از حقوق شهروندي خـود، در ميـان ساكنين شهر تهران صورت گرفت ، و از ديدگاه هاي نظريه پردازاني چون لرنر، راجرز،كاتز و ... استفاده شد.

متغيرهاي مسـتقل ايـن پـژوهش شـامل ميـزان اسـتفاده از رسـانه هـاي گروهي،ميزان رضايت از برنامه هاي آموزشي و اعتماد به رسانه هاي داخلي بوده و جامعـه آماري تحقيق نيز افراد 18 سال به بالاي ساكن شهر تهران مي باشند.
 .
كليدواژه ها: حقوق شهروندي، رسانه، آگاهي

برای مشاهده متن مقاله فایل زیر را دانلود نمایید.