معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما

تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۸/۱۸
باید یک بار برای همیشه بانک‌ها را به پای میز محاکمه بکشانیم
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با تأکید بر اینکه باید یک بار برای همیشه بانک‌ها را به پای میز محاکمه بکشانیم، تصریح کرد: بانک‌ها در لباس بانکداری اسلامی ربا را نهادینه کردند.

باید یک بار برای همیشه بانک‌ها را به پای میز محاکمه بکشانیم-معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما به گزارش خبرنگار معاونت حقوقی و امور مجلس صدا و سیما؛ حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در جلسه علنی امروز سه شنبه 18 آبان مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصول 3، 4 و 43 با اشاره به قرائت گزارش تحقیق و تفحص از بانک‌ها گفت: آیت‌الله جوادی آملی فرمودند که در زمان انقلاب چندین محل از جمله سینما، مشروب‌فروشی‌ها و بانک‌ها را آتش زدند که مشروب‌فروشی‌ها عملا از بین رفتند، سینماها اسلامی شدند اما متأسفانه بانک‌ها در لباس بانکداری اسلامی ربا را نهادینه کردند و متأسفانه کار به جایی رسیده که در قراردادی که موسسه علمی با شخصی بسته بود، 30 میلیون تومان را به واسطه خسارت تأخیر که در قرارداد گنجانده شده بود به 120 میلیون تومان افزایش دادند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس ادامه داد: وقتی سوال کردیم رئیس دادگستری شهرستان بیان کرد که یک رأی بعد از رویه صادر شده و حتی تأخیر و تأدیه را در قراردادهای خصوصی قانونی کرده‌اند بنابراین خلق پول و رقم‌هایی که دهنوی در گزارش بیان کردند حضرت آیت الله مکارم شیرازی فرمودند این سرقت و دزدی به روز است.

نقدعلی یادآور شد: بر اساس اصل 49 قانون اساسی دولت موظف است ثروت‌های ناشی از ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از موقوفات، سوء استفاده از مقاطعه‌کاری‌ها و معاملات دولتی، فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع را گرفته و به صاحب حق رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت‌المال بدهد اما متأسفانه ما داریم ربا را در بانک‌ها نهادینه می‌کنیم بنابراین این تحقیق و تفحص به جا و شایسته است که به تأخیر افتاده است. در گزارش آمده که 8 میلیارد دلار پول آب‌های مرزی را بانک در حسابی غیر از حساب هزینه‌کرد آب‌های مرزی واریز کند و سود آن را بگیرد و این یک قلم از تخلفات است، باید یک بار برای همیشه بانک‌ها را به پای میز محاکمه بکشانیم و از خاندوزی، وزیر اقتصاد و رئیس بورس تقاضا داریم به داد مردم برسند و برای سرمایه مردم در بورس چاره‌اندیشی کنیم.