معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما

تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
ارز ترجیحی تورم زا و منشا بزرگی برای کسر بودجه دولت است
عضوکمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی معتقد است که لایحه بودجه 1401 که توسط دولت ارائه شد بر حذف ارز ترجیحی4200 تومانی تاکید دارد و رویکرد وسیاست کلی دولت حذف این ارز برای ازبین بردن تورم است.

ارز ترجیحی تورم زا و منشا بزرگی برای کسر بودجه دولت است-معاونت حقوقی و امور مجلس صداوسیما علی‌اکبرکریمی نماینده مردم اراک درگفتگو با خبرنگار معاونت حقوقی و امور مجلس صدا و سیما گفت:درکمیسیون تلفیق متاسفانه با اختصاص 9 میلیارد دلار برای تامین ارز ترجیحی کالا های اساسی موافقت شد اما بنده در صحن علنی  پیشنهاد حذف این بند را دادم ودلایل را گفتم چون از سال 97 که این ارز ایجاد شد،‌اختلاف نرخ ارز آزاد با دلار 4200 تومان بسیار کم بود ولی رفته رفته این اختلاف شدید شد و الان به قدری اختلاف زیاد است که انگیزه بسیار زیادی در افراد برای رانت خواری وفساد ایجاد شده و دلیل این امر پرونده های حجیم در دستگاه قضایی برای برخورد با مفاسد ناشی از ارز 4200 تومانی که بستر و زمینه فساد را ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه هدف اساسی دولت در آن زمان از تخصیص  ارز 4200 این بود که کالاهای اساسی به قیمت ارزان به دست مردم برسد اما متاسفانه آمار و ارقام نشان می دهد که از سال 97 قیمت کالاهای اساسی مثل مرغ، تخم مرغ، روغن، برنچ، گوشت وحتی دارو که مشمول 25 قلم فهرست ارز ترجیحی بود از ابتدای سال 97 تاکنون  چند صد درصد رشد قیمت داشته فلذا این سوال جدی مطرح است که اگر قرار بود این کالاها با حفظ ارز 4200 تومانی ارزان به دست مردم برسد چرا تغییر نرخ داده وگران شده است.

کریمی تاکید کرد: متاسفانه آمار نشان می دهد میزان استفاده سرانه مردم به ویژه دهک های پایین جامعه از کالاهای اساسی درطول این چند سال کاهش پیدا کرده که موید این است که مردم به اقلام اساسی دسترسی پیدا نکرده اند.

وی گفت: هدف ما حذف ارزترجیحی و رها کردن بازارنیست بلکه ساماندهی مجموع یارانه عظیمی است که دراین ارز ترجحی نهفته شده ،لذا اعتقاد داریم تفاوت نرخ ارز باید به اقشار آسیب پذیر بازگشت داده شود تا تاثیر گذار باشد.

عضوکمیسیون صنایع ومعادن خاطر نشان کرد: مسئولین دولت اعلام کردند که برای حذف ارز 4200 تومانی آمادگی و برنامه دارند اما نهایتا صحن علنی در خصوص ارز 4200 تومانی تصمیم گیری می‌کند لذا بایدهم افزایی بین دولت ومجلس ایجاد شود تا  اطمینان برای نمایندگانی که مردد هستند وابهاماتی  دارند حاصل شود.

وی در ادامه گفت: ارز 4200 تومانی تورم زا است و منشا بزرگی برای کسر بودجه دولت محسوب می شود بنابراین باید حذف شود چون باعث خالی شدن جیب مردم می شود.